Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită la Sankt Petersburg pe 9 august, a anunţat marţi vicepremierul turc Mehmet Simsek, la câteva zile după ce Kremlinul anunţa la rândul său o întâlnire la începutul lui august între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său turc, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Dragul nostru preşedinte a confirmat că pe 9 (august) se va afla la Sankt Petersburg", a declarat Simsek, citat de agenţia oficială rusă Tass, într--o întâlnire cu vicepremierul rus Arkadi Dvorkovici.

Ankara face acest anunţ după ce Kremlinul a confirmat săptămâna trecută că Putin şi Erdogan au convenit "să se întâlnească în primele zece zile ale lunii august" în Rusia.

Această întâlnire va fi prima între cei doi lideri după criza declanşată între cele două ţări, în noiembrie, de doborârea unui bombardier rus de către aviaţia turcă la frontiera turco-siriană. Moscova a impus atunci sancţiuni economice Ankarei.

După luni de invective între cei doi lideri, relaţiile ruso-turce s-au liniştit la începutul lui iulie, când Erdogan i-a trimis lui Putin o scrisoare, primtă de Moscova drept o scrisoare de scuze.

După tentativa de lovitură de stat din Turcia, Putin a discutat la telefon cu Erdogan, căruia i-a transmis că doreşte o revenire rapidă la stabilitate în ţară şi căruia i-a cerut totodată să asigure securitatea turiştilor ruşi din Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.