Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan urmează să prezideze luni o reuniune a Cabinetului la palatul său prezidenţial de la Ankara, în urma referendumului de duminică în favoarea modificării Constituţiei care să-i acorde puteri vaste, potrivit postului CNN Turk, citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Erdogan a revendicat duminică o victorie în referendum, cea mai mare schimbare politică din istoria Turciei moderne.

Însă opoziţia acuză că această consultare a fost pătată de neregului şi a anunţat că va contesta rezultatul.

Şeful Înaltului Consiliu Electoral (YSK) a confirmat victoria taberei ”da”, precizând că aceasta devansează tabăra ”nu” cu aproximativ 1,25 milioane de voturi, iar doar 600.000 de buletine de vot au mai rămas de numărat.

Aproximativ 55,3 milioane de turci au fost chemaţi să-şi exprime opţiunea politică. Prezenţa la vot a fost de 85%, potrivit YSK.

Şeful statului a anunţat că 25 de milioane de turci au votat ”da” la referendum, reprezentând 51,1% din voturile exprimate.

Erdogan, în vârstă de 63 de ani, a evocat la puţin timp după încheierea scrutinului posibilitatea de a organiza un nou referendum, de această dată pe tema reintroducerii pedepsei cu moartea, o iniţiativă care pune capăt procesului de aderare a Turciei la Uniunea Europeană

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.