Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut ”iertare” luni locuitorilor provinciei Adiyaman (sud-est), una dintre cele mai afectate de cutremurul devastator de la 6 februarie, pentru întârzieri în sosirea ajutoarelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din cauza efectului devastator al cutremurului şi vremii proaste, nu am putut să lucrăm aşa cum am fi vrut la Adiyaman, în primele zile”, a declarat şeful statului turc într-o vizită în această provincie..

”Cer iertare pentru acest lucru”, a declarat Erdogan, la trei sptămâni după cutremurul care s-a soldat cu peste 44.000 de morţi în Turcia şi care a devastat şi Siria vecină.

IMOBILE SURPATE ÎN URMA UNEI REPLICI DE MAFNITUDINEA 5,6 ÎN PROVINCIA MALATYA

Imobile s-au surpat luni în provincia turcă Malatya (sud-est), în urma unui cutremur de magnitudinea 5,6, a anunţat Agenţia publică de gestionarea catastrofelor (AFAD), fără să anunţe iniţial victime.

”Clădiri s-au surpat, iar echipele noastre de căutare şi salvare au fost desfăşurate rapid”, a anunţat într-o postare pe Twitter Afad.

Primarul oraşului Yesilyurt, situat în apropiere de epicentru, a anunţat la postul Habertürk că au fost distruse clădiri şi că o operaţiune se afla în desfăşurare în vederea căutării unor eventuale victime.

Această replică a avut loc la ora locală 12.04 (11.04, ora României), potrivit Afad.

Provincia Malatya a fost afectată de cutremurul devastatort de la 6 februarie, soldat cu 44.374 de morţi înm sudul şi sud-estul Turciei, potrivit unui ultim bilanţ oficial.

Seismul, de magnitudinea 7,8 a distrus şi avariat foarte puternic peste 170.000 de clădiri în 11 provincii şi a afectat nordul Siriei vecine.

Aproximativ 11.000 de replici au avut loc de la 6 februarie în Turcia, potrivit Afad.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.