Preşedintele Recep Tayyip Erdogan le-a cerut turcilor vineri să îşi vândă aurul şi dolarii americani în sprijinul monedei ţării, care a scăzut după ce preşedintele american Donald Trump a anunţat dublarea taxelor pentru importurile de metale din Turcia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lira turcească s-a depreciat în contextul îngrijorărilor faţă de o posibilă intervenţie a lui Erdogan în politica monetară şi al înrăutăţirii relaţiilor cu SUA. 

Vineri, cursul s-a depreciat cu până la 18% la un moment dat, cea mai mare scădere din 2001 de la criza financiară din Turcia. 

Rezultatul s-a extins şi către pieţele financiare globale, bursele europene fiind afectate în special după ce investitorii au devenit neliniştiţi cu privire la expunerea băncilor de pe continent în relaţia cu Turcia. Şi bursele americane au fost zdruncinate. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.