Preşedintele francez Emmanuel Macron a criticat refuzul Italiei de a primi peste 600 de migranţi care se aflau pe nava Aquarius, acuzând guvernul italian de „cinism” şi susţinând că nu îşi respectă obligaţiile privind dreptul internaţional, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vorbind în faţa jurnaliştilor după o întâlnire a guvernului, purtătorul de cuvânt al guvernului francez, Benjamin Griveaux, a declarat că Macron a precizat clar că Italia este ţara responsabilă pentru soarta persoanelor aflate la bordul navei Aquarius, fiind ţara cea mai apropiată, conform legii maritime.

„Este un nivel de cinism şi iresponsabilitate în comportamentul guvernului italian în această situaţie umanitară dramatică”, ar fi spus Macron, conform lui Griveaux.

Gabriel Attal, purtător de cuvânt al formaţiunii lui Macron Republique En Marche, a declarat că i se pare inaccepatbil comportamentul Guvernului italian.

Cei 629 de migranţi, printre care şi 11 copii şi şapte femei însărcinate, se află blocaţi pe navă de duminică, atunci când Malta şi Italia au refuzat accesul navei în porturile lor.

Spania s-a oferit luni să primească nava, precizând că mai mulţi dintre cei aflaţi la bord au nevoie de îngrijiri medicale.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.