Toată populaţia Emiratelor Arabe Unite eligibilă pentru vaccinare contra Covid-19 a primit "cel puţin o doză de ser", o premieră în lume, potrivit Ministerului Sănătăţii din această ţară din Golf.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproape 22 de milioane de doze au fost administrate în total, "100% din populaţie a primit o injecţie" şi "90,18%" fiind complet vaccinată", a adăugat vineri ministerul, citat de AFP.  

În această ţară de aproximativ 10 milioane de locuitori, care în mare parte sunt muncitori imigranţi, populaţia se poate vaccina de la vârsta de 3 ani.    

Acest anunţ vine în momentul în care noua variantă a Covid-19, numită Omicron şi considerată "îngrijorătoare" de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), a fost depistată în Africa de Sud. 

Ca răspuns, numeroase ţări, printre care şi Emiratele Arabe Unite, şi-au închis frontierele pentru cei care vin din ţări ale Africii australe.              

Potrivit statisticilor oficiale, ţara a înregistrat mai mult de 741.000 de cazuri de contaminare cu Covid-19, dintre care 2.145 decese.                

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.