Miliardarul Elon Musk critică sâmbătă Germania din cauza unor ONG-uri care salvează migranţi la Marea Mediterană, după ce a postat vineri un mesaj în care promovează o victorie în alegeri a Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Oare publicul german ştie asta?”, a scris vineri milirdarul pe reţeaua sa de socializare X, repostând o postare de pe un cont denumit ”RadioGenoa”, care denunţă salvări ale unor migranţi la Marea Mediterană ale unor ONG-uri susţinute de Berlin.

”Să sperăm că AfD câştigă alegerile”, conchide Elon Musk.

Alegeri regionale urmează să aibă loc la 8 octombrie în Germania, în landurile Bavaria (sud) şi Hesse (centru).

”Da, este ceea ce se numeşte salvare de vieţi”, i-a replicat pe X ministrul german de Externe Annalena Baerbock miliardarului.

”Deci, sunteţi mândră de fapt. Interesant. Mă îndoiesc că o majoritate a opiniei publice germane susţine asta. Aţi făcut un sondaj? Este cu siguranţăă o încălcare a suveranităţii Italia ca Germania să transporte un număr mare de imigranţi ilegali pe solul italian? Te face să te gândeşti la o invazie”, a subliniat, în noaptea de vineri spre sâmbătă patronul constructorului de vehicule electrice Tesla şi SpaceX.

”Imigraţia ilegală trebuie să se oprească, dar sunt complet în favoarea unei extinderi importante a simplificării imigraţiei ilegale”, a mai scris pe X Elon Musk.

Vineri, şefa Guvernului italian Giorgia Meloni a avertizat că Italia nu vrea să mai primească migranţi salvaţi pe mare de ONG-uri străine.

Roma acuză Berlinul de finaţarea mai multor ONG-uri care salvează migranţi la Marea Mediterana, dintre care mai mulye operează nave sub pavilion german.

Giorgia Meloni i-a scris săptămâna aceasta lui Olaf Scholz pentru a-şi exprima ”stupefacţia” faţă de aceste subvenţii.

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a apărat joi rolul unor ONG-uri care salvează migranţi care încearcă să intre în UE prin Italia.

”Salvarea oamenilor de la înec este o obligaţie legală şi europeană”, a subliniat ea.

Primirea migranţilor a revenit în centrul dezbaterii în Germania, în contextul unei ascensiuni puternice a AfD, creditat cu un nivel de intenţii de vot-record.

La începutul lui septembrie, Elon Musk a ameninţat să dea în judecată Anti-Defamation League (ADL), care luptă împotriva antisemitismului şi rasismului, pe care o acuză de defăimarea reţelei sale de socializare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.