Elitele ruse vor ”să se debaraseze” de Vladimir Putin, aflat la putere de la începutul anilor 2000, sătule de preşedinţia acestuia, care nu permite nicio contestare, declară un ales local din Sankt Petersurg, Dmitri Pliuga, postului francez BFMTV.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru ca oamenii să poată schimba ceva (în Rusia), este nevoie de mult timp şi trebuie ca elitele să decidă să se debaraseze de (preşedintele rus Vladimir) Putin”, declară BFMTV Dmitri Pliuga.

”Cred că elitele vor deja acest lucru şi chiar întreaga lume vrea acest lucru. Însă elitele din Rusia nu înţeles încă cum să facă acest lucru”, declară Pliuga, care tăieşte în exil în Georgia.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Dmitri Pliuga susţine că oficialii ruşi sunt, în prezent, sătui de puterea absolută pe care o impune Vladimir Putin.

”În Rusia, orice protest, orice dezacord cu linia oficială este reprimată în mod foarte dur”, declară el.

Astfel, ”susţinerea elitelor politice a lui Vladimir Putin este foarte scăzută” în prezent, estimează el.

Vladimir Putin, preşedinte al Rusiei din 2000, mai puţin în perioada 2008-2012 când a fost premier, conduce ţara cu mână de fier.

La şapte luni după ce a invadat Ucraina şi după ce a lansat o vastă mobilizare militară contestată de către numeroşi ruşi, Putin este fragilizat.

Mai mulţi aleşi locali, de obicei pro-Kremlin, şi-au exprimat în mod public îndoiala, în ultimele săptămâni, cu privire la războiul rus din Ucraina, în urma unor succese importante ale armatei ucrainene în această perioadă.

În septembrie, Dmitri Pliuga l-a acuzat pe Vladimir Putin de ”înaltă trădare”. El l-a acuzat de ”distrugerea” armatei şi economiei ruse prin Războiul rus din Ucraina şi a îndemnat la o destituire a liderului de la Kremlin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.