Epidemia de Ebola din nord-estul Republicii Democratice Congo a dus la moartea a 100 de persoane în trei săptămâni, şi la peste 700 de decese de la momentul declarării, la 1 august, a anunţat Ministerul local al Sănătăţii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"De la începutul epidemiei, cumulul de cazuri este de 1117, din care 1051 confirmate şi 66 probabile. În total, au existat 702 decese (636 confirmate şi 66 probabile) şi 339 de persoane vindecate", susţine ministerul.

Mai mult, 295 de caze suspecte sunt în curs de investigare.

Aceasta este a zecea epidemie de febră hemoragică pe pământ congolez după 1976 şi cea mai gravă după cea care a ucis peste 10.000 de persoane în Guineea, Liberia, Sierra Leone, în 2014.

Pentru prima oară, populaţia este vaccinată la scară mare, după de peste 95.000 de persoane au primit o doză de rVSV-Zebov, iar, conform Ministerului Sănătăţii, această campanie a permis salvarea a mii de vieţi.

Ebola, o boală foarte contagioasă care provoacă febră, conduce adesea la hemoragie internă masivă şi moarte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.