Parchetul federal german a anunţat marţi inculparea a 26 de presupuşi membri ai unui grupuscul de extremă dreapta şi a unei persoane care îi susţinea, şi-i acuză de faptul că voiau să răstoarne instituţiile democratice germane, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ei sunt ”puternic suspectaţi de faptul că aparţin unei organizaţii teroriste şi de pregătirea unui demers de trădare”, anunţă într-un comunicat parchetul, desemnnduu-i pe cei care se autointitulează ”Cetăţenii Reichului” (”Reichsbürger”).

Destructurarea acestei reţele foarte structurate - în urmă cu aproape un an, la 7 decembrie 2022 - a fost foarte zgomotoasă şi a scos la iveală amploarea ameninţării complotiste şi de extremnă dreapta în Germania.

”ASALT ÎN BUNDESTAG”

”Începând din 2021, acest grupuscul pregătea, împreună cu un grup armat, un asalt în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german, pentru a aresta deputaţi şi a răsturna sistemul”, potrivit parchetului federal.

Presupusul conducător al celulei, un aristocrat şi om de afaceri septuagenar din Frankfurt - Heinrich al XIII-lea Prinz Reuss, supranumit ”Prinţul Reuss”, un descendent al unei linii din landul Turingia (est), face parte dintre inculpaţi.

Între ceilalţi suspecţi urmăriţi penal se află o magistrată, Birgit Malsack-Winkemann, o fostă deputată din Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) care a făcut parte din Bundestag în perioada 2017-2021.

Membrii grupusucului au fost inculpaţi de către tribunale - din Frankfurt, Munchen şi Stuttgart.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.