Două turiste înjunghiate mortal într-o staţiune la Marea Roşie sunt germane şi nu ucrainene, aşa cum s-a spus anterior, a anunţat vineri un oficial egiptean în domeniul securităţii, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a precizat că alţi patru străini au fost răniţi în acest atac cu cuţitul la un hotel în staţiunea egipteană Hurghada.

Răniţii sunt cetăţeni din Ucraina şi Cehia, a declarat oficialul citat. Alt oficial în domeniul securităţii a declarat anterior că răniţii sunt din Serbia şi Polonia.

Oficialul citat a solicitat protecţia anonimatului pentru că nu a primit autorizaţie să stea de vorbă cu presa.

Potrivit AFP, ambasadorul Ucrainei în Egipt a declarat pentru un post privat de televiziune ucrainean că niciun ucrainean nu a fost ucis în atac, după ce site-ul cotidianului guvernamental Al-Ahram a scris că turistele ucise şi cele rănite în atac sunt ucrainene.

Guvernatorul provinciei de la Marea Roşie în care se află Hurghada, Ahmad Abdallah, a declarat că doi ”rezidenţi străini” au fost ucişi în atac, potrivit unui comunicat al Guvernului, citat de AFP. El nu a furnizat alte precizări despre acest prim atac, din ianuarie 2016, în care sunt vizaţi turişti străini în Egipt.

Aceste informaţii contradictorii reflectă confuzia de după acest atac care a vizat străini într-una dintre cele mai populare staţiuni egiptene.

Ministerul german de Externe a anunţat că nu poate să excludă că cetăţeni germani s-ar afla între victime, dar a precizat că nu deţine încă această informaţie.

Ambasada germană la Cairo este în contact strâns cu autorităţile germane pentru a clarifica situaţia, a mai precizat Belinul.

Atacatorul care a îjjungjiat două turiste străine mortal şi a rănit alţi patru străini la Hurghada căuta în mod intenţionat să atace străini, a declarat un oficial din cadrul securităţii egiptene.

Acest oficial a declarat că atacatorul este un tânăr în vârstă de douăzeci şi ceva de ani şi că a strigat în arabă, în timpul atacului, ”Stai departe. Nu vreau egipteni”.

Tânărul era îmbrăcat într-un tricou negru şi jeanşi albaştri şi era înarmat cu un cuţit, potrivit acestui oficial care a solicitat protecţia anonimatului.

Ministerul egiptean de Interne a anunţat că atacatorul, care s-a strecurat în hotel înot de pe o plajă vecină, a fost arestat imediat.

Identitatea tânărului nu a fost dezvăluită.

Atacatorul i-a înjunghiat pe turişti în faţă, în gât şi în picioare, potrivit unui oficial care a solicitat protecţia anonimatului, fără să ofere alte detalii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.