Două seisme au afectat Noua Zeelandă la mai puţin de o oră diferenţă, relatează ABC News. Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs în mare, la sud-vest de Invercargil. Cincizeci de minute mai târziu, un altul, cu magnitudinea 5, a avut loc în centrul ţării şi a fost resimţit la Wellington.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În prezent nu există avertizări de tsunami.

Primul cutremur s-a produs în jurul orei locale 13.50 (4.50 ora României), în largul coastei de sud-est a South Island, la aproximativ 260 de kilometri vest de insula Auckland. Epicentrul a fost localizat la 10 kilometri adâncime.

În jurul orei locale 14.40 (5.40 ora României), un al doilea seism a avut loc 33 de kilometri est de Blenheim, la o adâncime de 24,4 kilometri.

Nu există informaţii privind eventuale victime sau pagube.

Cutremurele s-au produs la câteva ore după ce un seism cu magnitudinea 7,1 a lovit Mexicul, dărâmând zeci de clădiri şi provocând moartea a cel puţin 149 de oameni, inclusiv 20 de copii

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.