Şantierul naval Sevastopol din Peninsula Crimeea a luat foc miercuri dimineaţa devreme şi două nave au fost avariate după ce Ucraina a lansat 10 rachete şi trei atacuri cu ambarcaţiuni rapide asupra portului, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şapte rachete au fost doborâte de sistemele de apărare aeriană ale Rusiei şi toate cele trei ambarcaţiuni au fost distruse de o navă de patrulare, a anunţat ministerul într-un comunicat pe aplicaţia de mesagerie Telegram.

"Ca urmare a faptului că au fost lovite de rachete de croazieră inamice, două nave aflate în reparaţii au fost avariate", a precizat ministerul.

Potrivit presei ruse, submarinul diesel-electric "Rostov-pe-Don" şi nava mare de debarcare "Minsk" au fost avariate în urma atacului asupra Sevastopolului, luând foc.

Mihail Razvojaev, guvernatorul instalat de Moscova la Sevastopol, cel mai mare oraş din Crimeea şi un important port la Marea Neagră, a declarat pe Telegram că cel puţin 24 de persoane au fost rănite.

"Toate serviciile de urgenţă lucrează la faţa locului, nu există niciun pericol pentru obiectivele civile din oraş", a declarat Razvojaev.

Şantierul naval strategic din peninsulă, pe care Rusia a anexat-o ilegal în 2014, construieşte şi repară nave şi submarine ale Flotei ruse din Marea Neagră. Flota a lansat numeroase atacuri cu drone şi rachete asupra Ucrainei.

Razvojaev a postat şi o fotografie făcută în timpul nopţii cu flăcări care devastează ceea ce pare a fi infrastructura portuară. Pe Telegram au apărut videoclipuri şi mai multe fotografii cu flăcări masive la o instalaţie din apropierea apei.

Ucraina nu revendică aproape niciodată în mod public responsabilitatea pentru atacurile din interiorul Rusiei sau de pe teritoriul ucrainean controlat de Rusia, dar a afirmat în ultimele luni că distrugerea infrastructurii militare a Rusiei ajută la contraofensiva Kievului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.