Două companii cu activitate în domeniul depozitării şi livrării de petrol şi alte materii, Oiltanking GmbH Group şi Mabanaft Group, au anunţat marţi că au fost vizate de un atac cibernetic care le-a afectat operaţiunile în Germania, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oiltanking GmbH Group şi Mabanaft Group au descorit sâmbătă un ”incident cibernetc care ne afectează sisteme informatice” şi au lansat o anchetă, împreună cu experţi externi, anunţă cele două companii într-un comunicat comun.

Ele nu oferă precizări despre natura ”incidentului” sau cu privire la autori, însă precizează că acţionează pentru a înţelege ”întreaga amploare” a acestuia.

Ele precizează că Oiltanking GmbH Group - care operează terminale ale unor rezervoare de petrol, gaze naturale şi substanţe chimice - exploatează în continuare terminalele pe toate pieţele mondiale.

Însă instalaţiile Oiltanking Deutschland GmbH - o entitate distinctă, care operează toate terminalele din Germania, şi care face parte din Mabanaft - ”funcţionează la o capacitate limitată”.

Fliala germană a Mabanaft ”anunţă de asemenea un caz de forţă majoră în majoritatea activităţilor sale de aprovizionare în Germania”, se arată în comunicat.

Această companie este un importator, un vânzător angro şi un furnizor de păzură, benzină, motorină, combustibil de avion şi alte produse petroliere.

Cele două companii anunţă că acţionează ”în vederea restabilirii funcţionării normale în toate terminalele noastre, cât mai curând”.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.