Donaţiile pentru candidaţii democraţi şi cauzele progresiste au atins un nivel record de peste 90 de milioane de dolari în numai 24 de ore, după moartea judecătoarei Ruth Bader Ginsburg, de la Curtea Supremă de Justiţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timp ce democraţii şi republicanii se pregătesc pentru o luptă pe nominalizarea unui nou judecător la Curtea Supremă, fapt care perturbă alegerile prezidenţiale din noiembrie, organizaţia ActBlue, care atrage finanţări online, a anunţat că donatorii de masă au donat 91,4 milioane prntru candidaţi şi cauze democrate în 28 de ore, după vineri, ora 8 p.m, în jurul momentului publicării informaţiei referitoare la moartea judecătoarei Ginsburg.

Suma, provenită de la 1,5 milioane de donaţii, a depăşit toate recordurile ActBlue pentru banii atraşi într-o singură zi şi banii atraşi într-o singură oră, a declarat Erin Hill, directorul general al organizaţiei non-profit.

Donatorii au contribuit cu 70,6 milioane de dolari numai sâmbătă şi 6,3 milioane de dolari într-o singură oră, vineri seara, a spus Hill. Recordurile anterioare ale organizaţiei erau donaţii de 41,6 milioane de dolari într-o singură zi şi 4,3 milioane de dolari într-o singură oră.

Moartea judecătoarei Ginsburg în apropierea alegerilor din 3 noiembrie a energizat atât baza electorală democrată cât şi pe cea republicană.

Dacă Trump va reuşi să instaleze un înlocuitor republican în locul liberalei Ginsburg, acest lucru va asigura o majoritate conservatoare de 6-3 la Curtea Supremă.

Majoritatea fondurilor atrase de democraţi vor merge pentru finanţarea unor candidaturi majore în Senat, partidul intenţionând să recucerească în noiembrie majoritatea în camera superioară şi să îi preseze pe republicanii în funcţie să se opună intenţiei lui Trump de a instala un nou judecător înainte de alegeri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.