Preşedintele sud-coreean, Moon Jae-in şi omologul său american, Donald Trump, speră să discute despre Coreea de Nord în timpul Adunării Generale a ONU de la New York din această lună, conform biroului preşedintelui sud-coreean, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Moon şi Trump au avut o convorbire telefonică de 50 de minute marţi, înainte ca delegaţia trimisă de Moon să ajungă la Phenian pentru a stabili detaliile unui nou summit între Moon şi liderul nord-coreean, Kim Jong-un.

Moon şi Trump au ajuns la un acord în timpul convorbirii pentru a "explora ideea unei întâlniri faţă în faţă în timpul Adunării Generale a ONU şi de a se consulta despre strategiile şi modul de cooperare privind problemele din peninsula coreeană”, se arată în comunicatul emis de biroul preşedintelui sud-coreean.

Anterior, Chung Eui-yong, şeful biroului de securitate naţională de la Seul, afirma că îi va da o scrisoare de la Moon liderului nord-coreean atunci când va vizita Phenianul, fără să ofere mai multe detalii. El a adăugat că doreşte să discute cu oficialii nord-coreeni despre modalităţile prin care se poate ajunge la o dezarmare nucleară completă a peninsulei coreene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.