Donald Trump compară de-acum procedura de destituire care-l vizează în scandalul ucrainean cu o ”linşare”, un cuvânt foarte sensibil în Statele Unite, după ce a denunţat o ”vânătoare de vrăjitoare” şi o ”hărţuire”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Într-o zi, dacă un democrat devine preşedinte, iar republicanii câştigă Camera Reprezentanţilor, chiar şi o cu o marjă mică, ei pot lansa o procedură de inculpare (impeachment) a preşedintelui, chiar fără respectarea procedurilor, fără echitate şi fără drept”, a scris pe Twitter preşedintele american.

”Toţi republicanii trebuie să-şi amintească la ce asistă aici: o linşare”, a adăugat el.

”Dar noi vom câştiga!”, a conchis el.

Folosirea unui cuvânt care trimite, în Statele Unite, la istoria sclaviei şi la segregarea rasială a provocat reacţii dure.

”Este ruşinos să foloseşti cuvântul «linşare» pentru a descrie faptul că eşti ţinut responsabil de faptele tale”, a reacţionat Julian Castro, unul dintre candidaţii în alegerile primare democrate în vederea alegerilor prezidenţiale din 2020.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.