Platforma de video onlne YouTube anunţă vineri că pune capăt suspendării lui Donald Trump, condiţionată de o scădere a ”riscului violenţelor”, la doi ani după excluderea fostului preşedinte american, în urma luării cu asalt a Capitoliului, şi după ce miliardarul a fost reprimit pe reţelele de socializare Twitter, Facebook şi Instagram, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Începând de azi (vineri), canalul Donald J. Trump nu mai este supus unor restricţii”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter gigantul american.

Republicanul, care candidează la preşedinţie în 2024, a fost exclus de pe YouTube în ianuarie 2021, în timp ce era la putere, din cauză că şi-a încurajat simpatizanţii, în timpul luării cu atac a Congresului, la Washington.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Această decizie fără precedent a fost imitată, atunci, de către manjoritatea reţelelor de socializare ale marelui public, inclusiv Twitter, Facebook şi Instagram.

YouTube şi-a justificat decizia de vineri anunţând că a evaluat ”riscul violenţelor” şi că a luat în calcul importanţa ca alegătorii să audă ”în mod egal candisţaii naţionali (americani) majori” în alegerile din 2024.

Donald Trump a fost reprimit pe Twitter, Facebook şi Instagram în ultimele luni.

El nu a publicat însă mesaje pe conturile sale de pe aceste reţele de socializare şi comunică în principal pe propria platformă, Truth Social.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.