Platforma de video onlne YouTube anunţă vineri că pune capăt suspendării lui Donald Trump, condiţionată de o scădere a ”riscului violenţelor”, la doi ani după excluderea fostului preşedinte american, în urma luării cu asalt a Capitoliului, şi după ce miliardarul a fost reprimit pe reţelele de socializare Twitter, Facebook şi Instagram, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

”Începând de azi (vineri), canalul Donald J. Trump nu mai este supus unor restricţii”, anunţă într-un mesaj postat pe Twitter gigantul american.

Republicanul, care candidează la preşedinţie în 2024, a fost exclus de pe YouTube în ianuarie 2021, în timp ce era la putere, din cauză că şi-a încurajat simpatizanţii, în timpul luării cu atac a Congresului, la Washington.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Această decizie fără precedent a fost imitată, atunci, de către manjoritatea reţelelor de socializare ale marelui public, inclusiv Twitter, Facebook şi Instagram.

YouTube şi-a justificat decizia de vineri anunţând că a evaluat ”riscul violenţelor” şi că a luat în calcul importanţa ca alegătorii să audă ”în mod egal candisţaii naţionali (americani) majori” în alegerile din 2024.

Donald Trump a fost reprimit pe Twitter, Facebook şi Instagram în ultimele luni.

El nu a publicat însă mesaje pe conturile sale de pe aceste reţele de socializare şi comunică în principal pe propria platformă, Truth Social.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.