Preşedintele american Donald Trump a transmis miercuri, prin intermediul biroului de presă de la Casa Albă, un mesaj referitor la mai multe demonstraţii anunţate în care cere să nu fie încălcată legea şi să nu fie comise acte de vandalism.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fără să poată publica mesaje pe Twitter sau alte platforme de socializare, Trump a transmis: „În lumina informaţiilor referitoare la mai multe demonstraţii, solicit că nu trebuie să existe violenţă, încălcare a legii şi vandalism de vreun fel. Nu asta reprezint şi nu este ceea ce reprezintă America. Fac apel la toţi americanii să ajute la diminuarea tensiunilor şi la calmarea spiritelor. Mulţumesc”.

Miercuri, la Washington au fost mobilizate numeroase trupe care asigură securitatea în oraş şi la Capitoliu, unde Camera Reprezentanţilor dezbate şi va vota punerea sub acuzare a lui Trump.

Camera Reprezentanţilor urmează să voteze punerea sub acuzare („impeachment”) a preşedintelui Donald Trump pentru incitarea susţinătorilor lui de a intra în Capitoliu, pe 6 ianuarie. Mandatul lui se încheie pe 20 ianuarie.

Este aşteptat ca votul să treacă de forul condus de democraţi, ceea ce va face ca Trump să devină primul preşedinte de două ori pus sub acuzare.

Tot mai mulţi republicani şi-au exprimat sprijinul pentru punerea sub acuzare, inclusiv liderul Liz Cheney. Totuşi, Tom Cole i-a îndemnat pe alţii să voteze împotrivă pentru că „este un proces viciat” care va alimenta diviziunile.

Preşedintele Trump şi-a apărat discursul de dinaintea revoltei de miercurea trecută, în care şi-a încurajat susţinătorii să se adune la Capitoliu, spunând că „a fost complet adecvat”.

Dacă Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, Senatul va susţine apoi un proces. O majoritate de două treimi este necesară pentru condamnarea lui, ceea ce înseamnă că 17 republicani trebuie să se alăture democraţilor.

Un purtător de cuvânt al lui Mitch McConnell, preşedintele Senatului american, a confirmat o informaţie relatată de un jurnalist Washington Post potrivit căreia senatorul a spus că nu va fi de acord ca forul să se reunească pentru procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump înainte de inaugurarea noului mandat prezidenţial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.