Donald Trump intenţioneazăsă publice fragmente din înregistrarea video a operaţiunii militare americane împotriva lui Abu Bakr al-Baghdadi, care a condus la moartea liderului Statului Islamic (SI), a anunţat luni preşedintele american, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ne gândim la acest lucru, este posibil”, a declarat locatarul Casei Albe la baza aeriană Andrews, în apropiere de Washington.

”Am putea să luăm fragmente şi să le publicăm”, a adăugat miliardarul republican, care a anunţat duminică lumii întregi moartea ”califului” autoproclamat al SI, cel mai căutat om din lume.

În alocuţiunea sa televizată, preşedintele american a prezentat o versiune detaliată a raidului în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de forţe americane, după care şi-a detonat centura de explozivi.

”El n-a murit ca un erou, a murit ca un laş” şi ”ca un câine”, a subliniat Trump, afirmând că Abu Bakr al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”.

Preşedintele american a declarat că a urmărit în timp real raidul amerian, de la Casa Albă.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.