Donald Trump i-a lăsat, aşa cum vrea tradiţia, o scrisoare, în Biroul Oval, succesorului său la Casa Albă Joe Biden.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conţinutul scrisorii este necunoscut, pentru moment, însă, de obicei, preşedintele în exerciţiu îi adresează urări şi îi oferă sfaturi succesorului său în această scrisoare.

Exista teama ca Trump să nu facă acest lucru, după ce nu a vrut să asiste la ceremonia învestirii lui Joe Biden.

”Suntem doar ocupanţi temporari ai acestui post”, i-a scris Barack Obama miliardarului în urmă cu patru ani.

”Asta face din noi paznici ai instituţiilor şi tradiţiilor democratice precum statul de drept, separarea puterilor, apărarea drepturlor civice pentru care s-au bătut strămoşii noştri”, scria el.

Melania Trump i-a lăsat, la rândul său, o scrisoare lui Jill Biden, soţia lui Joe Biden.

Donald Trump s-a îmbarcat miercuri la bordul Air Force One, avionul prezidenţial, care-l conduce în Florida, unde a decis să se instaleze împreună cu soţia sa.

”VOM REVENI ÎNTR-O FORMĂ SAU ALTA”

”Vă iubim din tot sufletul. Au fost patru ani incredibili”, a declarat Donald Trump în ultimul discurs pe care l-a susţinut în calitate de preşedinte al Statelor Unite.

”A fost foarte special. Prima nostră Doamnă (Melania Trump) a fost o doamnă extrem de graţioasă, frumoasă şi demnă, atât de populară”, a salutat el.

”Vă mulţumim pentru dragostea vostră, pentru susţunerea voastră. Veţi fi în mintea mea, în rugăciunile mele, fiţi binecuvântaţi”, a declarat, la rândul său, zâmbind, Melania Trump.

”Am reconstruit armata Statelor Unite, am creat o nouă forţă, a Spaţiului. Va fi un succes extraordinar. Am avut cele mai mari scăderi de impozit din istorie”, s-a felicitat Donald Trump.

”Sper ca ei (administraţia Biden) să nu vă crească impozitele, dar dacă o vor face, eu am să vă spun”, a ironizat el.

Trump a adus de asemenea un omagiu victimelor covid-19, boala ”căreia nu-i cunoaştem originea”.

”Am creat un vaccin în nouă luni! Fără pandemie am fi avut cifre nemaivăzute”, a deplâns el.

”Viitorul acestei ţări nu a fost nicodată aţa de frumos. Doresc noii administraţii noroc şi succes”, a mai declarat el, fără să citeze numele lui Joe Biden.

”Vom reveni într-o formă sau alta”, a conchs Donald Trump.

Plecând de pe scenă, pe melodia YMCA des Village People, Donald Trump a îmbrăţişat mulţi membri ai administraţiei sale, în pofida pandemiei.

Vicepreşedintele Mike Pence nu a fost prezent la acest eveniment.

Donald Trump şi Melania Trump au debarcat - fără mască de protecţie - la baza Andrews, unde s-au tras 21 de lovituri de tun.

Marine One a aterizat la câteva minute după ce a plecat de la Casa Albă la baza militară Andrews.

La sosirea sa s-au difuzat hituri ale lui Laura Branigan, Gloria, şi Journey, Don't Stop Believing.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.