Ambasadorul american în Marea Britanie, Woody Johnson, spune că se aşteaptă ca Donald Trump să facă o vizită de lucru în Regatul Unit la începutul lui 2018, în pofida unei dispute pe Twitter cu Theresa May privind ameninţarea musulmanilor, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul Woody Johnson a făcut declaraţiile pentru BBC şi reprezintă prima confirmare oficială că preşedintele american este aşteptat în Marea Britanie la începutul lui 2018, atunci când Trump ar putea deschide oficial noua ambasadă americană.

O vizită formală, care ar include şi o vizită la regină, este exclusă momentan, regina fiind ocupată cu pregătirile pentru Summit-ul Commonwealth de anul viitor.

Johnson, care este un prieten apropiat al lui Trump, a declarat că relaţia preşedintelui SUA cu Marea Britanie este una "foarte, foarte bună” şi a adăugat că Trump nu a stabilit încă o dată pentru potenţiala vizită.

Întrebat dacă Trump va veni în Regatul Unit, Johnson a răspuns: "Cu siguranţă, eu cred că va veni. Nu a fost anunţat oficial dar eu sper că o va face. Cred că e o relaţie extrem de bună”.

În ceea ce priveşte disputa Trump-May de pe Twitter, ambasadorul american în Marea Britanie a declarat pentru BBC că neînţelegerea a fost cel mai probabil "interpretată greşit”. May a declarat că Trump a greşit atunci când a postat pe Twitter un video aparţinând grupării naţionaliste Britain First, iar Trump i-a răspuns sugerându-i să se concentreze pe ce are de făcut în slujba ei.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.