Preşedintele american Donald Trump a respins zvonuri potrivit cărora ar fi suferit, în noiembrie, o serie de ”mini-AVC”-uri care l-ar fi constrâns la o spitalizare, o vizită-surpriză a şefului statului la Spitalul Militar Walter Reed provocând la acea vreme speculaţii cu privire la starea sănătăţii sale, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un jurnalist de la cotidianul The New York Times (NYT) dă asigurări, într-o carte publicată marţi, că, în cursul acestei vizite medicale, vicepreşedintele Mike Pence, primul în ordinea succesiunii preşedintelui, ”era pregătit” în cazul în care Donald Trump avea ”nevoie de anestezie în vederea unei intervenţii” medicale.

Aceste dezvăluiri au provocat o serie de zvonuri pe reţele de socializare cu privire la faptul că Trump ar fi suferit accidente vascular-cerebrale (AVC), dar care nu sunt coroborate în cartea jurnalistului.

”Asta nu se opreşte niciodată! Ei încearcă acum să spună că preşedintele vostru preferat a fost la Spitalul Walter Reed din cauză că a suferit o serie de mini-AVC-uri”, a denunţat Donald Trump de Twitter, dând asigurări că este victima unor informaţii false (fake news).

”Poate că se referă la alt candidat, din alt partid”, a adăugat locatarul Casei Albe, referindu-se la rivalul său democrat Joe Biden, de asemenea septuagenar, în alegerile prezidenţiale de la 3 noirmbrie.

”Cartea nu spune nimic despre mini-AVC-uri”, i-a replicat Michael Schmidt, autorul cărţii ”Donald Trump v. The United States: Inside the Struggle to Stop a President”.

La acea vreme, medicul Casei Albe a publicat un comunicat în care afirma că ”în pofida anumitor speculaţii”, Trump nu a simţit nicio durere în piept, care poate fi semnul unor probleme cardiace, şi că nu a fost nici diagnosticat şi nici tratat de probleme ”urgente sau acute”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.