Donald Trump a fost audiat la New York, într-o procedură judiciară declanşată de către o plângere depusă de către activişti care găzi de corp ale fostului preşdinte american de violenţe la o manifestaţie în 2015, pe când era candidat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Donald John Trump s-a aşezat timp de aproximativ patru ore şi jumătate şi a răspuns, sub jurământ, unor întrebări despre ceea ce s-a petrecut în exteriorul Trump Tower, la 3 septembrie 2015”, a declarat luni AFP avocatul reclamanţilor, Benjamin Dictor.

Concret, fostul locatar al Casei Albe a fost prezent luni în biroul său de la Trump Tower, la New York, şi şi-a depus video mărturia în cadrul unei plângeri şi unei proceduri în civil, la un tribunal din carterul Bronx.

La 3 septembrie 2015, la trei luni după ce Donald Trump şi-a anunţat candiatura în alegerle primare republicane din 2016 în vederea alegerilor prezidenţiale, mai multe persoane de origine mexicană au manifestat în faţa Trump Tower, la Manhattan, şi acuză în prezent că au fost lovite în mod violent de gărzi de corp ale omului de afaceri de atunci.

La acea vreme, reclamanţii erau furioşi din cauză că Donald Trump îi acuza pe mexicani de faptul că exportă ”droguri şi criminalitate” în Statele Unite şi că sunt ”violatori”.

Avocatul reclamanţilor, Doctor, nu a declarat nimic despre conţinutul depoziţiei lui Donald Trump, însă şi-a exprimat ”speranţa ca ceea ce s-a petrecut azi să servească drept un exemplu al victoriei instituţiilor şi al faptului că nimeni nu este maipresus de lege”.

Depoziţia celui de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite (2017-2021) ar putea fi făcută publică în faţa unui juriu, în cazul în care procedura conduce la un proces.

Donald Trump - care este vizat de numeroase proceduri în justiţie - se declară, într-un comunicat, ”satisfăcut că a avut ocazia de a-şi prezenta versiunea cu privire la această poveste ridicolă”.

El apreciază că reclamanţii au invocat ”fără dreptate răni pe care nu le-au suferit niciodată”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.