Preşedintele american, Donald Trump, a afirmat la ceremonia simbolică de învestire a noului judecător de la Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, că nevinovăţia magistratului, privind acuzaţii de abuz sexual, a fost dovedită, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trump a declarat: „În numele naţiunii noastre, vreau să îi cer scuze lui Brett şi familiei Kavanaugh pentru durerea teribilă şi suferinţa pe care au trebuit să le îndure. Cei care ajută ţara merită o evaluare corectă şi demnă, nu o campanie de distrugere politică şi personală bazată pe minciuni şi înşelăciune”.

„Ce s-a întâmplat familiei Kavanaugh încalcă orice noţiune de corectitudine, decenţă şi un proces corect. În ţara noastră, un bărbat sau o femeie trebuie să beneficieze de prezumţia de nevinovăţie”, a adăugat Trump.

„Trebuie să afirm că dumneavoastră, domnule, aflat sub o presiune istorică, vi s-a dovedit nevinovăţia. Vă mulţumesc. Chiar aţi fost nevinovat”, a precizat Trump pentru ca apoi să îi strângă mâna lui Kavanaugh, care i-a mulţumit preşedintelui, cei doi fiind aplaudaţi la scenă deschisă.

Kavanaugh nu a fost găsit nici vinovat dar nici nevinovat în ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de psihologa Christine Blasey Ford, care a afirmat că pe vremea când cei doi erau în liceu, el a încercat să o violeze.

Un raport al FBI privind aceste acuzaţii a fost adus la cunoştinţa senatorilor americani, dar nu a fost făcut public.

În faţa unui public din care au făcut parte toţi ceilalţi opt judecători ai Curţii Supreme, Kavanaugh i-a lăudat lui Trump “înţelegerea şi aprecierea faţă de rolul esenţial al justiţiei americane” şi i-a mulţumit preşedintelui pentru susţinerea “de neclintit”. “Domnule preşedinte, vă mulţumesc pentru tot”, a afirmat Kavanaugh.

“Curtea Supremă este o instituţie a legii. Nu este o instituţie partizană sau politică. Judecătorii nu stau în opoziţie unul faţă de celalălalt. Nu dezbatem în camere separate. Curtea Supremă este o echipă de nouă oameni şi voi fi mereu un om de echipă”, a declarat el.

Kavanaugh a adăugat că a lucrat mult “pentru a promova progresul femeilor”, inspirat fiind de mama sa, “o deschizătoare de drumuri pentru femei”. El a subliniat că majoritatea consilierilor săi juridici au fost femei şi că a angajat patru femei pentru posturile de consilieri în noul său rol, “pentru prima dată în istoria Curţii Supreme”.

“Procesul de confirmare a fost controversat şi emoţional. Acel proces este terminat. Mă voi concentra acum să fiu cel mai bun judecător posibil. Primesc această funcţie cu recunoştinţă şi nu cu amărăciune. Scopul meu este să fiu un judecător minunat pentru toţi americanii şi pentru toată America. Voi munci din greu pentru a ajunge la acest ţel”, a declarat el.

Kavanaugh a adăugat: “Nu am fost numit pentru a servi vreun partid sau vreun interes, ci pentru a servi o naţiune”, promiţând să analizeze fiecare caz “cu o minte deschisă”.

“Fiecare american poate să stea liniştit pentru că voi fi un judecător independent şi imparţial, devotat către o justiţie echitabilă”, a afirmat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.