Cel puţin 12 membri ai Gărzii Naţionale, armata americană de rezervă, au fost demişi din funcţie şi daţi afară din echoipa însărcinată cu securitatea ceremoniei de învestire a preşedintelui ales Joe Biden, în urma unor verificări aprofundate a celor 25.000 de membri ai Gărzii desfăşuraţi la Washington cu această ocazie, din cauza unor temeri cu privire la securitatea evenimentului, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul acestor verificări au fost vizate eventuale legături cu extrema dreaptă, au precizat marţi oficiali de la Pentagon.

Controlul membrilor Gărzii Naţionale a vizat mai mult decât eventuale legături cu grupări extremiste, a precizat un purtător de cuvânt al Departamentului american al Apărării.

Un membru al Gărzii Naţionale a fost demis din funcţie din cauza unor SMS-uri tulburătoare, iar altul în urma semnalării unui număr de telefon, a declarat presei un comandat al Gărzii Naţionale, generalul Daniel Hokanson.

”Din prudenţă, am decis să acţionăm imediat şi i-am demis din funcţie la Capitoliu şi la evenimentele care se defăşoară acolo”, a anunţat un purtător de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman.

Secretarul american al Apărării Chris Miller anunţa duminică faptul că poliţia federală (FBI) avea să ajute armata să-i verifice pe cei peste 25.000 de militari din Garda Naţională desfăşuraţi în vederea apărării Capitoliului, din cauza unor temeri la adresa ceremoniei de învestire a lui Joe Biden.

Aceste verificări continuă, de săptămâna trecută, iar FBI acţionează de asemenea pentru a stabili dacă membri ai Gărzii au participat  la revolta de la 6 ianuarie la Capitoliu a susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump.

Garda Naţională din Virginia anunţa săptămâna trecută că Jacob Fracker, un agent de poliţie acuzat că a participat la violenţele care au avut loc în sediul Congresului la 6 ianuarie - pe când se afla în afara programului - era caporal în Garda Naţională din statul său.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.