Un american şi doi spanioli au fost răniţi cu cornul de către tauri, luni, în timpul sărbătorii de la San Fermin, la Pamplona, în nordul Spaniei, unde se înregistrează anual zeci de răniţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul festivităţii, sute de alergători temerari, care poartă un tricou sau o cămaşă albă şi o eşarfă roşie, încearcă, în fiecare dimineaţă, la ora locală 8.00 (9.00, ora României), să se apropie cât mai mult de şase tauri de luptă, într-o cursă de 850 de metri, pe străzile înguste şi pavate ale oraşului.

Aceste curse se încheie în arene, în care tuarii sunt ucişi în coride, ulterior.

În cursa de luni, care a durat trei minute şi 12 secunde, cei şase tauri s-au despărţit în mai multe grupuri, iar traseele lor au devenit mai imprevizibileşi mai periculoase pentru alergători.

Potrivit unor imagini de televiziune, care transmite cursele în direct, unul dintre alergători a fost aruncat în sus de mai multe ori de către tauri.

Un spaniol în vârstă de 26 de ani a fost împuns cu cornul în genunchi, iar al spaniol, în vârstă de 29 de ani, şi un american, în vârstă de 25 de ani, au fost împunşi din spate, în coapsă şi, respectiv, în picior, au anunţat într-un comunicat autorităţile regionale, care evocă răni uşoare.

Alţi trei particopanţi au fost conduşi la spital din cauza altor tipuri de răni.

Imortalizate în 1920 de către Ernest Hemingway, în romanul ”The Sun Also Rises”, sărbătorile de la San Fermin atrag turişti din întreaga lume.

Ultimele două ediţii au fost anulate din cauza pandemiei covid-19 - ceea ce nu s-a mai întâmplat de la Războiul Civil spaniol (1936-1939).

Eliberarea taurilor (”encierros”) se solează anual cu zeci de răniţi, iar uneori cu morţi.

Începând din 1911, când au început să fie compilate date, au fost ucişi cel puţin 16 alergători.

Ultimul alergător a fost ucis în 2019, un spaniol în vârstă de 27 de ani, ai cărui părinţi au depus duminică, la marcarea a trei ani, un buchet de flori, în memoria tânărului, pe traectoria cursei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.