Doi bărbaţi, un tată şi fiul său, au fost răniţi sâmbătă într-un atac armat într-un cartier din Ierusalimul de Est, un atac terorist acuză poliţia israeliană, la o zi după un atac armat soldat cu şapte morţi în apropierea unui sinagogi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, care a fost ”neutralizat şi rănit”, este un palestinian în vârstă de 13 ani, originar din Ierusalimul de Est - partea arabă a oraşului.

Acest atac a avut loc în situl arheologic al Cetăţii lui David, în cartierul palestinian Silwan.

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a anunţat că a primit un apel, la ora locală 10.42, care ”anunţa un atac terorist” şi ”două victime la faţa locului”.

”Un bărbat în vârstă de 23 de ani (se află_ în stare gravă, iar altul, în vârstă de 47 de ani, într-o strare moderată spre gravă, din cauza unor răni împuşcate în partea de sus a corpului”, potrivit unui purtător de cuvânt al MDA.

”Ne-am dus rapid la faţa locului şi am văzut două victime ale unui atac armat”, a anunţat într-un comunicat un medic MDA, Fadi Dekidek.

El precizează că victimele erau ”conştiente” şi au fost conduse la spital.

Ierusalimul de Est a fost vineri teatrul unuia dintre cele mai sângeroase atacuri din ultimii ani, în care un palestinian în vârstă de 21 de ani a ucis şapte persoane, în apropierea unei sinagogi.

Tânărul a fost ucis prin împuşcare într-o urmărire cu maşina şi un schimb de focuri cu poliţişti.

În total 42 de persoane au fost arestate sâmbătă - inclusiv membri ai familiei atacatorului -, în vederea unor interogatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.