Doi poliţişti au fost răniţi într-o explozie care a avut loc la parterul unui magazin în centrul Budapestei şi au fost spitalizaţi, a anunţat poliţia duminică într-un comunicat, relatează The Associated Press şi Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţia şi salvarea au izolat zona în care a avut loc explozia, sâmbătă  seara, în apropiere de Academia de Muzică Ferenc Liszt şi căutau martori.

Serviciile pentru managementul situaţiilor de urgenţă din Budapesta au precizat că explozia a avut loc la ora locală 22.30 (23.30, ora României) şi că nu a declanşat niciun incendiu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Alte informaţii despre cauza exploziei nu erau disponibile, scrie AP.

"Poliţia a implicat experţi care examinează zona, intervievează martori şi culeg date", se arată în comunicatul poliţiei, relatează Reuters.

"Examinarea originilor exploziei şi evaluarea pagubelor este în curs", adaugă poliţia.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a refuzat să comenteze pentru Reuters dacă explozia ar avea vreo legătură cu un atac intenţionat.

Premierul populist ungar de dreapta Viktor Orban este unul dintre cei mai vocali oponenţi al imigraţiei în Europa şi face campanie în vederea unui referendum, prevăzut pe 2 octombrie, peste o săptămână, împotriva cotelor de migranţi.

Orban argumentează că imigraţia sporeşte ameninţarea teroristă pe continent.

Într-un manifest de campanie, Orban citează atacurile de la Paris, Bruxelles şi Nisa pentru a ilustra o legătură percepută între imigraţie şi terorism

Ungaria şi-a închis frontiera de sud, cu Serbia, cu un gard de sârmă ghimpată, pentru a opri un flux de migranţi.

Poliţia a instituit un perimetru de securitate larg în Piaţa Oktogon din centrul Budapestei şi a evacuat clădirile din apropierea locului exploziei, potrivit presei locale. Această intersecţie de obicei aglomerată era înţesată de martori oculari, inclusiv turişti.

"Sunt aici în vacanţă şi stau la un hostel după colţ. Mă pregăteam pentru o petrecere", a declarat pentru reuters turista poloneză Olivia Sehildt.

"Brusc am auzit o bubuitură puternică. M-am uitat pe fereastă şi am văzut o mulţime de maşini de poliţie venind, pompieri şi multă lume pe stradă. Geamurile s-au spart, iar nimeni nu ştia ce s-a întâmplat", a adăugat ea.

Un ungur, Kadosa Bencsy a declarat că în primul s-a gândit că a fost un atac terorist.

"Mai întâi mi-a fost teamă că ceea ce am auzit era ceea ce mă speria şi că teroarea a lovit şi Ungaria", a spus el.

"Trebuie să spun sincer că mă tem de aşa ceva de o vreme. Există această posibilitate, se poate întâmpla oriunde în Europa", a adăugat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.