Două atacuri cu cuţitul împotriva poliţiei şi armatei israeliene au avut loc la Ierusalim şi în Cisiordania ocupată, în care atacatorii au fost ucişi fără să să facă victime în rândul forţelor israeliene, anunţă poliţia şi armata, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceste incidentem aproape simultane, au loc în contextul unor tensiuni puternic alimentate în Israel şi în teritoriile palestiniene de cele patru luni ale Războiul din Fâşia Gaza între Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas.

Imediat după ora locală 21.00 (şi ora României), un bărbat s-a apropiat de poliţişti, la un baraj al poliţiei, în oraul vechi, în Ierusalimul de Est, a ”scos brusc un cuţit şi a încercat să-i înjunghie”, anunţă un purtător de cuvânt al poliţiei israeliene.

Poliţiştii au ”reacţionat rapid” şi l-au ”neutralizat pe terorist trăgând” în el, potrivit poliţiei, care precizează că ”nu există nicio victimă în rândul forţelor” de ordine.

Însă ”un trecător a fost rănit la un picior” de un glonţ rătăcit, anunţă salvarea.

Imagini publicate pe reţele de socializare arată poliţişti fugind pe străzile oraşului vechi, în care se află locuri sfinte creştine, musulmane şi evereişti.

Cam în acelaşi timp, la Husan, un sat în Cisiordania ocupată, situat la aprocimativ zece kilometri de Ierusalim, alt atacator ”a încercat să înjunghie un militar” israelian desfăşurat la un baraj rutier şi a fost ”neutralizat” de militari, anunţă armata.

De la începutul războiului, declanşat de un atac Hamas, la 7 octombrie, în sudul Israelului, tensiunile şi incidentele au crescut în Ierusalimul de Est - partea palestiniană a oraşului ocupat şi anexat de Israel în 1967 - şi în Cisiordania ocupată.

La 31 decembrie, două persoane au fost rănite uşor într-un atac cu cuţitul, de către un palestinian care a fost ucis, în apropiere de o colonie israeliană în Cisiordania.

La 6 noiembrie, un atacator a atacat cu cuţitul şi a rănit grav o femeie militar israeliancă în faţa unui post de poliţie, în Ierusalimul de Est, după care a fost ucis.

La 12 şi 30 octombrie, doi palestinieni din Ierusalimul de Est au fost ucişi după ce unul a deschis focul asupra unor militari, iar celălalt a încercat să înjunghie un poliţist.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.