Două persoane au fost ucise, iar alte două au fost rănite într-o serie de atacuri armate la Langley, în vestul Canadei, a anunţat poliţia, care l-a ucis pe atacator, care ar fi vizat în mod deliberat persoane fără adăpost potrivit presei canadene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pot să confrm că patru persoane au fost vizate de către un atacator izolat, credem noi”, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă. şeful Poliţiei din Langley, Ghalib Bhayani.

Două persoane nu au supravieţuit, iar o femeie rănită se afla în ”stare critică”.

Suspectul a fost ucis prin împuşcare de către poliţie.

”Identificarea victmelor şi suspectului este în curs şi încercăm să evaluăm legătura dintre ele”, a anunţat poliţia, care a refuzt să dezvăluie identitatea victimelor.

Presa canadiană scrie că atacatorul a vizat persoane fără adăpost.

Poliţia ”încearcă să stabilească dacă (victimele) erau persoane fără adăpost”, dar nu este în măsură să confirme acst lucru, a declarat David Lee de la Brgada de anchetă a omuciderilor.

Un mesaj de alertă a fost difuzat luni, către ora locală 6.15 (16.15 ora României) către populaţie în care erau evocate ”mai multe scene ale crimei în centrul oraşului Langley”, cu 130.000 de locuitori, situat la aproximativ 40 de kilometri sud-est de Vancouver, în Brtish Columbia.

Autorităţile au anunţat în acest mesaj că au avut o interacţiune cu un suspect, fără să ştie pentru moment dacă erau mmplicaţi şi alţii”.

O a doua alertă a fost emisă, o oră mai târziu, în care se arăta că suspectul ”nu mai este o ameninţare” şi în care populaţiei i se cerea din nou să stea la depărtare.

În mesajul de alertă iniţial era descris un bărbat bărbat caucazian, cu părul închis la culoare, purtând un combinezon maron şi un tricou albastru cu verde cu un logo roşu pe mâneca dreaptă.

În aprilie 2020, un bărbat înarmat, deghizat în poliţist a ucis 22 de persoane în Nova Scotia, în estul Canadei, cel mai grav ataca armat înregistrat în Canada.

Canada - mai puţin afectată de atacuri armate decât vecina sa America - anunţa în iunie un proiect privind ”îngheţarea deţineri armelor de mână”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.