Un elicopter Super Puma al armatei elveţiene s-a prăbuşit miercuri în Alpii elveţieni, iar cei doi piloţi aflaţi la bord au murit, au anunţat autorităţile, citate de Le Point.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit forţelor armate elveţiene, elicopterul s-a prăbuşit în timp ce se ridica de la sol, după ce transportase patru ofiţeri francezi. Aceştia nu au fost răniţi.

“Cei doi piloţi nu au supravieţuit accidentului”, a declarat comandantul armatei, Aldo Schellenberg, într-o conferinţă de presă.

“Asistentul de zbor a fost rănit şi transportat la spital”, a adăugat el, precizând că nu se cunosc deocamdată cauzele accidentului produs în cantonul Tessin, din sudul ţării.

Oficialii au consemnat la sol pentru moment toate elicopterele Super Puma.

Elicopterul s-a prăbuşit în apropiere de ospiciul Saint-Gotghrard, aflat la o altitudine de 2.100 de metri. Zborul făcea parte dintr-o misiune de inspecţie a Franţei vizând activităţile militare ale armatei elveţiene, sub mandat OSCE. Inspecţia urma să dureze din 26 până în 28 septembrie. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.