Forţele speciale israeliene au ucis prin împuşcare doi membri ai forţelor de securitate palestiniene, joi, într-un incident la Jenin, în Cisiordania ocupată, anunţă autorităţile palestiniene, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unor surse israeliene, cei doi membri ai forţelor palestiniene au fost ”confundaţi” cu activişti, în timpul unei operaţiuni.

Autorităţile israeliene nu au comentat cu privire la acest incident, care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi.

Ministerul palestinian al Sănătăţii a anunţat că o a treia persoană a fost rănită grav.

Un activist a fost de asemenea ucis, potrivit unei surse din cadrul serviciilor israeliene de securitate.

Membri ai forţelor speciale israeliene, dintre care unii acţionau în civil, au efectuat o operaţiune la Jenin în vederea arestării unor persoane suspectate de faptul că au atacat recent militari israelieni, precizează această sursă.

Un schimb de focuri a avut loc, în timpul căruia a fost ucis un activist, iar altul a fost rănit şi reţinut, declară această sursă.

Poliţişti palestinieni, alertaţi de focurile de armă, au tras focuri de armă împotriva comandoul israelian, precizează sursa citată.

”Se pare că unitatea asupra căreia au tras opera în civil”, declară ea.

”Forţele noastre au ripostat, crezând aparent că tirurile forţelor de securitate palestiniene aveau legătură cu acroşajul cu teroriştii căutaţi”, adaugă ea.

Potrivit unor surse din Jenin, un membru al organizaţiei Jihadul Islamic a fost ucis în incident, o informaţie neconfirmată imediat de către Ministerul palestinian al Sănătăţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.