Armata americană anunţă că a efectuat un atac aerian într-o zonă izolată, în Somalia, în care a ucis doi membri ai miţiţiei Al-Shebab, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această operaţune a aut loc duminică, în regiunea Bas Juba, în sudul Somaliei, în urma unui atac Al-Shebab, o organizaţie afiliată Al-Qaida, a anunţat într-un comunicat difuzat luni noaptea (ora locală) Comandamentul Militar american în Africa (AFRICOM).

Potrivit unei evaluări iniţiale, ”doi terorişti din cadrul Al-Shebab au fost ucişi în timpul acţiunii”, iar atacul aerian american a avut loc în urma unui atac vizând ”forţe partenere” în regiune, precizează Africom.

”Niciun civil nu a fost rănit sau ucis, având în vedere caracterul izolat al locului în care a avut loc acest angajament”, dă asigurări Comandamentul, care nu oferă detalii despre natura atacului shebab de la originea operaţiunii americane.

Miliţieni shebab duc o insurecţie împotriva statului somalez de peste zece ani.

Izgoniţi din principalele oraşe, inclusiv din capitala Mogadiscio în 2011, ei rămân implantaţi în zone rurale vaste.

În ultimele luni ei şi-au intensificat atacurile.

În mai, preşedintele american Joe Biden a decis să restabilască o prezenţă militară americană în Somalia, cu scopul de a lupta împotrva jihadiştilor shebab, aprobând o cerere a Pentagonului în acest sens, care considera prea riscant şi puţin eficient sistemul prin rotaţie decis de către Donald Trump în finalul mandatului său.

Duminică, cinci persoane au fost ucise într-un atentat cu maşină capcană vizând un hotel, în centrul Somaliei, revendicat de către islamişti radicali shebab.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.