Doii membri ai echipajului unei nave de război greceşti au fost răniţi marţi, în urma unei coliziuni cu un cargou portughez, în largul portului Pireu, situat în apropiere de Atena, a anunţat Marina într-un comunicat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Cei doi membri ai echipajului au fost răniţi uşor şi transferaţi la Spitaul Marinei din Atena”, a anunţat Marina în acest scurt comunicat.

În total, 27 de persoane se aflau la bordul navei - un vânător de mine -, care a suferit pagube importante la pupa, prin care se infiltra apă la bord în urma coliziunii, care a avut loc la ora 5.30 GMT (7.30, ora României), potrivit Ministerului grec al Marinei Comerciale.

O operaţiune de salvare a fost organizată imediat, cu ajutorul a trei nave de patrulare ale Pazei de Coastă, două nave anti-pooluare, o navă şi un elicopter ale Marinei de Război, după care nava a fost remorcată la baza navală din Salamina, o insulă situată în apropiere de Pireu, potrivit aceleiaşi surse.

Autorităţile portului Pireu au deschis o anchetă şi au interzis plecarea cargoului Maersk Launceston, care navighează sub pavilionul portughez şi care transporta containere.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.