Doi israelieni - dintre care unul este militar - au fost răniţi luni prin înjunghiere, în apropierea unei staţii de tramvai, în Ierusalimul de Est, de către un palestinian care a fost ucis prin împuşcare de către forţe de ordine, în contextul unor tensiuni puternice între israelieni şi palestinieni, în pofida unui armistiţiu, au anunţat poliţia şi armata israeliene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de ordine de la faţa locului au ”tras şi ucis atacatorul”, a declarat AFP un purtător de cuvânt al poliţieiisraeliene, Micky Rosenfeld, fără să dea detalii despre identitatea acestuia.

Spitalul Hadassah din Ierusalim a anunţat că a primit doi răniţi într-o stare ”moderată”.

Armata israeliană a confirmat că unul dintre cei doi răniţi este un militar.

Acest atac a avut loc în apropierea unei staţii de tramvai, ”Dealul muniţiei”, la liziera dintre sectorul palestinian ocupat al Ierusalimului de Est şi restul oraşului.

Primele tensiuni care au condus, în parte, la o escaladare sângeroasă a violenţelor între Hamas şi Israel în Fâşia Gaza au pornit, în aprilie, din cartierul vecin Sheikh Jarrah, unde familii palestiniene sunt ameninţate cu evacuarea în favoarea unor colonişti israelieni.

Ministrul palestinian al Sănătăţii a anunţat că examinează ”starea unui cetăţean împuşcat la Ierusalim”, relatează Reuters.

O înregistrare video postată pe reţele de socializare surprinde un bărbat lungit pe jos, fără să mişte, acoperit cu un cearşaf, la o intersecţie.

Ambulanţa israeliană Magen David Adom a anunţat că doi bărbaţi, în vârstă de 20 de ani, au fost răniţi în atac, unul mai grav, celălalt mai uşor.

”Militarul a fost îngrijit la faţa locului  şi evacuat la un spital în vederea unui tratament medical suplimentar”, a anunţat armata israeliană într-un comunicat.

O înregistrare video publicată de presa locală surprinde un militar, într-o uniformă a Forţelor aeriene, cu un cuţit înfipt în spate, îngenunchiat, în timp ce primeşte îngrijiri medicale.

Acest atac are loc în a patra zi a unui armistiţiu negociat de Egipt între Israel şi Hamas.

Secretarul de Stat american Antony Blinken urmează să efectueze o vizită în Orientul Mijlociu, unde urmează să discute între alţii cu lideri israelieni şi palestinieni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.