Doi iezuiţi au fost asasinaţi în biserica lor, luni, în nordul Mexicului, anunţă marţi Ordinul Iezuit, o crimă atribuită de către preşedintele mecican Andres Manuel Lopez Obrador ”crimei organizate”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Denunţăm omorul fraţilor noştri Javier Campos Morales şi Joaquín César Mora Salazar” anunţă într-un comunicat acest ordn religios, în urma acestei duble crime, în statul Chihuahua.

”Cerem să se facă dreptate şi să recuperăm corpurile fraţilor noştri, care au fost luate de la templu de către persoane înarmate”, se arată în comunicat.

Preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a confirmat marţi această crimă, comisă de către bărbaţi înarmaţi care au intrat în biserică în urmărirea altei persoane, care căuta un refugiu.

El a recunoscut, într-o conferinţă de presă zilnică, faptul că mai multe municipalităţi din Chihuahua sunt victime ale prezenţei ”delincvenţei organizate”.

”Se pare că avem informaţii despre cei care s-ar face vinovaţi de această crimă”, a declarat preşedintele mexican.

Potrivit unor experţi, Munţii Chihuahua sunt o cale de trecere a drogurilor către Statele Unite, o rută pe care şi-o dispută carteluri ale drogurilor.

Ordinul Iezuit cere ”măsuri de protecţie”, deoarece aceste crime nu sunt doar nişte fapte ”izolate”, iar ”zilnic sunt ucişi arbitrar bărbaţi şi femei”.

Conferinţa Episcopală a Mexcului a condamnat această ”tragedie” ş a cerut ”o anchetă rapidă” şi măsuri suplimentare de securitate pentru oamenii bisericii din Mexic.

Membri ai unor diverse ordine religioase încearcă, în anumite locuri din Mexic, să acţioneze ca mediatori între locuitori şi asasini - ”sicaires” - ai crimei organizate.

În statele Michoacan (vest) şi Guerrero (sud), unii membri ai bisericii mizează pe un dialog cu narcotraficanţi în vederea unei pacificări acestor regiuni.

Aproximativ 30 de preoţi au fost asasinaţi în ultimii zece ani în Mexic, potrivit ONG-ului Centro Católico Multimedial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.