Justiţia germană a anunţat miercuri arestarea a doi foşti militari din cadrul Bundeswehr (armata germană), pe care-i suspectează de faptul că au vrut să înfiinţeze o ”organizaţie teroristă” prin crearea unui comando paramilitar, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei doi bărbaţi - arestaţi miercuri - au lansat pregătiri în vederea înfiinţării unei ”unităţi paramilitare de 100 până la 150 de oameni”, alcătuită din foşti poliţişti sau militari, pe care intenţiona să-i pună să intervină în Războiul Cvil din Yemen, precizează într-un comunicat Parchetul Federal din Karlsruhe.

Ei au declarat că ”vor să pacifice zona de război civil şi să forţeze negoceri de pace între rebeli huthi şi Guvernul yemenit”, se arată în comunicat.

În acest cadru, unul dintre suspecţi, Achim A., ”a încercat cu perseverenţă şi o lungă perioadă de timp să înceapă un dialog cu oficiali din Guvernul saudit”, cu scopul de a finanţa acest proiect.

”El a încercat diverse căi de a stabili un canal de comunicare cu agenţii guvernamentale saudite şi de a obţine o dată a unei reuniuni pentru a-şi prezenta oferta”, potrivit parchetului.

Cu toate acestea, ”toate aceste eforturi au rămas fără  rezultat, deoarece agenţiile guvernamentale saudite contactate nu au reacţionat”.

În afară de o desfăşurare în Yemen, cei doi suspecţi voiau să propună serviciile ”societăţii militare private” în alte conflicte.

Unul dintre cei doi acuzaţi era însărcinat cu recrutarea unor mercenari şi a contactat deja, acuză justiţia, cel puţin şapte persoane în acest sens.

Unor foşti membri ai Bundeswehr sau foşti poliţişti, el voia să le propună salarii lunare de aproximativ 40.000 de euro, potrvit parchetului.

Întrucât era vorba despre o intervenţie în Yemen, ”cei doi suspecţi ştiau că unitatea pe care urmau să o comande avea să ajungă inevitabil în situaţia de a comite crime, în cursul misiunii”, acuză Parchetul federal, competent în dosare de terorism.

”În plus, ei se aşteptau ca civili să fie, de asemenea, ucişi şi răniţi în cursul unor operaţiuni de luptă”, mai acuză parchetul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.