Doi civili au fost ucişi miercuri într-un bombardament rus la Herson, în sudul Ucrainei, unde au loc atacuri aproape zilnic, anunţă guvernatorul Oleg Prohudin, iar mai multe persoane au fost rănite în atacuri nocturne în partea central-estică a ţării, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata rusă ”a atacat mai multe maşini ale unor civili” în apropiere de Herson şi a ucis ”doi bărbaţi”, anunţă pe Telegram guvernatorul Hersonului.

În regiunea Dnipropetrovsk, şase persoane au fost rănite în atacuri nocturne - inclusiv doi adolescenţi, în vârstă de 13 şi 15 ani - anunţă pe Telegram guvernatorul Serghii Lîsak, care postează case parţial distruse.

Un bărbat în vârstă de 27 de ani a fost rănit într-un tir de artilerie, miercuri dimineaţa, la Nikopol, anunţă el.

Acest oraş se afl pe malul Niprului, care desparte forţele ruse şi ucrainene în zonă.

Regiunea Sumî (nord-est), la frontiera cu Rusia, a fost ţinta a 138 de bombardamente în ultima zi, anunţă Ministrul ucrainean de Interne.

Un bărbat a fost ucis în aceste atacuri, care au avariat clădiri civile, potrivit ministerului.

Atacurile ruse s-au intensificat în ultimele săptămâni în această zonă, în contextul în care Rusia luptă împotriva unor incursiuni armate ale unor combatanţi pe teritoriul rus de pe teritorul regiunii Sumî.

Armata rusă a anunţat că a respins toate aceste tentaive de infiltrare ale unor grupări care se prezintă ca fiind alcătuite din ruşi care luptă împotriva lui Vladimir Putin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat marţi seara ”agresiunea şi teroarea” Moscovei în regiuna Sumî.

”Armata rusă încearcă să ne facă cenuşă satele de la frontieră”, a acuzat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.