Autorităţile americane au inculpat doi bărbaţi, pe care-i acuză de faptul că l-au stropit cu o substanţă chimică pe poliţistul de la Capitoliu Brian Sicknick, a cărui moarte după asaltul sângeros de la 6 ianuarie rămâne neexplicată, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Julian Khater, în vârstă de 32 ani, şi George Tanios, în vârstă de 39 de ani, au fost arestaţi duminică, iar împotriva lor s-au formulat nouă capete de acuzare, inclusiv ”agresarea unui agent cu o armă periculoasă”, a anunţat luni într-un comunicat Departamentul american al Justiţiei.

Ei nu sunt acuzaţi de omor.

Cei doi bărbaţi sunt suspectaţi de faptul că au folosit un ”spary anti-urs”, un aerosol puternic folosit în zone sălbatice din Statele Unite în vederea respingerii acestor mamifere, în atacul de la Capitoliu.

Într-o înregistrare video, citată în actul de acuzare, Khater îi cere lui Tanios să-i dea ”chestia de urs”, după care scoate din rucsacul acestuia o bombă cu aerosol.

Un pic mai târziu, el pulverizează în faţă trei agenţi, între care şi Brian Sicknick.

Poliţistul Brian Sicknick, în vârstă d 42 de ani, a murit la spital a doua zi.

Într-un comunicat publicat în acea zi, poliţia a anunţat că Brian Sicknick ”a fost rănit într-o confruntare cu manifestanţi” şi că ”s-a prăbuşit după ce a intrat în biroul echipei sale”.

Soarta tragică a lui Brian Sicknick i-a impesionat pe mulţi americani, şocaţi de atacul unor susţinători ai lui Donald Trump asupra Congresului.

Rămăşiţele poliţistului au fost expusu la Capitoliu, o onoare excepţională, iar Joe Biden i-a adus un omagiu în Rotondă.

Surse anonime declarau iniţial pentru The New York Tims (NYT) că poliţistul a fost lovit cu un extinctor - o versiune abandonată.

Niciun raport de autopsie nu a fost făcut public, iar cauza morţii lui Brian Sicknick rămâne necunoscută.

Mai mulţi aleşi democraţi îl consideră o victimă a asaltului susţinătorilor lui Trump asupra Congresului, în timp ce Legislativul certifica victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale de la 3 noiembrie.

Alte patru persoane au murit în timpul acestui atac, şi anume o manifestantă ucisă prin împuşcare de către un poliţist şi alte trei persoane, din diverse cauze medicale.

Fostul preşedinte american Donald Trump a fost acuzat (”impeached”) de ”incitare la insurecţie” de către Camera Reprezentanţilor şi a fost achitat de Senat, în februarie, în urma celui de-al doilea proces în vederea unei destituiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.