Poliţia turcă a ucis marţi doi atacatori, membri ai organizaţiei marxist-leniniste DHKP-C, care au atacat poliţişti de pază la Poarta C a Palatul de Justiţie din Istanbul şi au rănit trei poliţişti şi trei civili, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un atac terorist a avut loc azi (marţi) împotriva punctului de control de la Poarta C a Palatului de Justiţie Caglayan”, anunţă pe X ministrul turc de Interne Ali Yerlikaya.

 

Cei doi atacatori, un bărbat şi o femie, ”identificaţi ca fiind membri ai grupării teroriste DHKP-C, au fost neutralizaţi”, anunţă ministrul.

Răniţii au fost spitalizaţi, precizează el.

Ministrul nu precizează ce arme au fost folosite în atac.

Intrările şi ieşirile Palatului de Justiţie Caglayan au fost închise temporar.

Organizaţia marxist-leninistă radicală DHKP-C, calificată drept ”teroristă” de cătra Ankara şi aliaţii săi, a revendicat mai multe atentate, în trecut, în Turcia.

Această grupare armată a mai comis, în 2015, un atac un atac la Palatul de Justiţie din Istanbul, în care l-a ucis pe un procuror, Mehmet Selim Kiraz.

Mai multe atacuri atribuite sau revendicate de către diverse grupări armate au vizat recent Ankara şi Istanbulul.

Un bărbat a fost ucis la sfârşitul lui ianuarie la Istanbul, într-o biserică catolică italiană, într-un atac revendicat de către gruparea Statul Islamic (SI).

Doi poliţişti au răniţi în octombrie într-un atentat revendicat de către Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), vizând sediul Ministerului turc de Interne, la Ankara.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.