Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a mulţumit călduros Guvernului român pentru renovarea grădiniţei din satul Sadova, localitatea sa natală, după nenumărate atacuri lansate la adresa României înainte şi după învestirea sa în funcţie, relatează UNIMEDIA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Reparaţia capitală a acestei grădiniţe a fost posibilă cu suportul prietenilor şi partenerilor noştri de peste Prut. Vreau să mulţumesc Guvernului României, prietenilor noştri pentru acest gest foarte frumos pentru acest proiect social, care astăzi avem cu toţii posibilitatea să redeschidem această grădiniţă”, a spus liderul de la Chişinău.

„Domnule ambasador, din partea preşedintelui Republicii Moldova, din partea mea ca şi cetăţean şi băştinaş al acestui sat vreau să vă mulţumesc pentru acest gest”, a mai spus el la ceremonia de inaugurare a grădiniţei din Sadova. 

Clădirea grădiniţei din Sadova a fost construită în anul 1979, iar timp de peste 35 de ani nu a fost supusă la reparaţii capitale.

Potrivit fostului premier Iurie Leancă, România a renovat aproximativ 800 de grădiniţe din Republica Moldova.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.