Doctorul Anthony Fauci, o figură foarte respectată în Statele Unite, şi-a exprimat nemulţiumirea, după folosirea - fără acordul său - a unor declaraţii pe care le-a făcut într-un clip de campanie al echipei lui Trump cu privire la covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În aproape cinci decenii de serviciu public, eu nu am susţinut niciodată vreun candidat” în alegeri, a anunţat, într-un comunicat transmis CNN, celebrul director al Institutului american de de boli infecţioase.

Clipul de campanie, de 30 de secunde, promovează experienţa personală a lui Donald Trump împotriva virusului.

În clip se află un scurt pasaj dintr-un interviu al dr. Fauci, membru al ”Grupului de lucru” (”Task force”) împotriva covid-19 de la Casa Albă, care lasă se creadă că medicul laudă reacţia felul în care Donald Trump a gestionează pandemia.

”Nu-mi pot imagina că (...) oricine altcineva ar face mai mult”, spune Fauci în clip.

Însă pasajul întregii declaraţii făcute de către fauci în martie, într-un interviu acordat postului Fox News, arartă că ceea ce spune medicul are cu totul alt sens.

”Îmi consacru aproape tot timpul acestui lucru. Sunt la Casa Albă practic zilnic, la «Task Force». Zilnic. Atunci, nu-mi pot imagina că, în orice cirscumstanţe, oricine altcineva să fi făcut mai mult”, a declarat dr. Fauci Fox News.

”Declaraţiile care îmi sunt atribuite fără permisiunea mea de către echipa de campanie a Partidului Republican au fost scoase din context, dintr-un comentariu pe care l-am făcut acum mai multe luni cu privire la eforturile autorităţilor sanitare federale”, subliniază medicul imunolog în replica trimisă la CNN.

În urma acestei puneri la punct, Donald Trump a luat apărarea clipului său de campanie, şi-a lăudat din nou acţiunea împotriva pandemiei şi a replicat criticilor dr. Fauci..

”Sunt chiar declaraţiile doctorului Fauci” în acest clip, a subliniat pe Twitter Trump.

”Noi am făcut o muncă «fenomenală», potrivit unor guvernatori”, adaugă el.

Dr. Fauci, în vârstă de 79 de ani, un expert recunoscut mondial, a fost nevoit deseori să clarifice sau să corecteze declaraţii adesea aproximative ale lui Trump despre vaccinuri şi tratamente împotriva covid-19 aflate în curs de dezvolatre.

Tonul a urcat uneori cu un nivel, ca în aprilie, când Donald Trump a repostat un mesaj cu hashtagul #FireFauci (fauci să fie cncediat), după care a dat asigurări că ”Tony” face o treabă formidabilă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.