Un consilier prezidenţial rus a declarat că discuţiile dintre Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa dintre Ucraina şi Belarus, vor începe luni, la prânz, ora Moscovei (11.00, ora României), a informat agenţia de presă de stat rusă TASS, conform CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Consilierul prezidenţial rus Vladimir Medinsky, care conduce delegaţia Kremlinului, a anunţat că echipa sa este „pregătită pentru negocieri imediat după sosirea părţii ucrainene.
De asemenea, agenţia de ştiri de stat rusă RIA-Novosti l-a citat pe Medinsky spunând că logistica din partea delegaţiei ucrainene a fost „foarte dificilă”, ora de sosire fiind amânată de mai multe ori.
Cele două delegaţii se vor întâlni lângă râul Pripyat, la graniţa dintre Belarus şi Ucraina. Biroul Preşedintelui Ucrainei a informat că preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, i-a telefonat liderului ucrainean, Zelenski, duminică, şi i-a oferit garanţii de siguranţă.
 În acest sens, Lukaşenko „şi-a asumat responsabilitatea pentru a se asigura că toate avioanele, elicopterele şi rachetele staţionate pe teritoriul bielorus vor rămâne la sol în timpul călătoriei delegaţiei, întâlnirii şi a întoarcerii delegaţiei ucrainene”
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.