Zeci de studenţi au plecat duminică de la ceremonia de absolvire a Universităţii Duke, iar unii au scandat "Palestina liberă" pentru a protesta faţă de invitatul evenimentului, nimeni altul decât comediantul Jerry Seinfeld, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Studenţii au fost deranjaţi de faptul că Jerry Seinfeld a susţinut Israelul pe tot parcursul războiului din Gaza.

Alţi absolvenţi i-au scandat însă numele - "Jerry! Jerry!" - în timp ce actorul a primit o diplomă onorifică, iar Seinfeld şi-a ţinut apoi discursul fără întreruperi majore.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Cu rădăcini evreieşti, el a vizitat Israelul şi l-a susţinut vocal de la 7 octombrie, când gruparea militantă Hamas a ucis 1.200 de persoane şi a răpit alte 252, chiar dacă operaţiunile militare ulterioare ale Israelului au ucis peste 35.000 de palestinieni.

Boicotul studenţilor de la Duke University este cea mai recentă manifestare a protestelor care au zguduit campusurile universitare americane, studenţii cerând ca instituţiilor lor de învăţământ să se dezică de furnizorii de arme şi de alte companii care profită de pe urma războiului. Ei cer, de asemenea, amnistie pentru studenţii şi membrii facultăţilor care au fost sancţionaţi disciplinar sau concediaţi pentru că au protestat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.