Telespectatori de pe insula iraniană Kish au fost surprinşi de difuzarea unei scene de sex între staruri ale artelor marţiale şi o prostituată, în pofida cenzurii stricte din Republica islamică, lucru care a condus la destituirea unuia dintre directorii televiziunii de stat, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filmele actorului Jackie Chan, originar din Hong Kong, nu sunt neapărat cele mai ”fierbinţi”. Cu toate acestea, filmul ”Shinjuku Incident”, lansat în 2009, a provocat un adevărat scandal în Iran.

În pofida regulilor stricte ale cenzurii din Republica islamică, scena de sex în care apare actorul din Hong Kong a fost difuată - printr-o inadvertenţă - pe postul de stat şi a antrenat destituirea unuia dintre directorii televiziunii, potrivit agenţiei iraniene de presă Isna.

Telespectatorii de pe insula iraniană de vilegiatură Kish au fost surprinşi să vadă la postul local de Radio-Televiziune al Republicii islamice Iran (IRIB) scena respectivă, care depăşeşte cu mult normele obişnuite în această ţară conservatoare - în care bărbaţii şi femeile nu au nici măcar permisiunea să-şi strângă mâna, pe ecrane -, postată rapid pe Internet.

”Un clip cu o scenă imorală într-un film cu Jackie Chan a circulat pe reţele de socializare şi a fost difuzată, se pare, de IRIB la Kish”, o insultă situată la Golful Persic, a scris IRNA.

”Aceste scene, care sunt în totală contradicţie cu regulile IRIB, au condus în final la destituirea anumitor angajaţi ai postului la Kish”, inclusiv a directorului general, potrivit Isna.

IRANIENI FURIOŞI

Unii iranieni şi-au manifestat furia afirmând că niciun conducător nu a fost destituit după moartea a zece persoane într-un accident de autobuz în campusul Universităţii islamice Azad de la Teheran, săptămâna trecută.

”Autobuzele se răstoarnă, avioanele se prăbuşesc, vapoarele naufragiază şi nu este destituit nimeni, însă pentru câteva secunde dintr-o scenă în care Jackie Chan face amor este destituit tot personalul însărcinat cu secţia”, a scris un iranian pe Twitter.

Prezentatorul IRIB Reza Rashidpoor a comentat ironic, apreciind că postul ar fi trebuit să adauge o legendă care să menţioneze că actorul este căsătorit, în realitate, cu actriţa care joacă rolul prostituatei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.