Directorul Programului Alimentar Mondial (PAM) David Beasley, a făcut un apel către miliardarii lumii să ajute la salvarea a 30 de milioane de oameni care riscă să moară din cauza înfometării, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beasley a precizat că în întreaga lume aproximativ 270 de milioane de oameni sunt aproape de pragul înfometării şi că PAM speră ca în acest an să reuşească să ajute 138 de milioane de persoane.

“Avem nevoie de 4,9 miliarde de dolari pentru a hrăni, într-un an, toţi cei 30 de milioane de oameni care vor muri fără ajutorul PAM”, a afirmat Beasley, precizând că în lume există aproximativ 2.000 de miliardari cu averi de 8 trilioane de dolari şi că mulţi au câştigat miliarde în timpul pandemiei.

“Nu sunt împotriva câştigării banilor de către oameni, dar omenirea se confruntă cu cea mai mare criză pe care oricare dintre noi a trăit-o vreodată“, a adăugat David Beasley, fost guvernator al South Catolina.

Averea miliardarilor Americii a crescut cu peste 19 la sută, cu jumătate de trilion, de la începutul pandemiei de coronavirus în SUA, potrivit unui raport publicat în iunie de Institute for Policy Studies. În intervalul de 11 săptămâni de după 18 martie, când în unele state americane s-a instituit carantina, averea fondatorului Amazon.com, Jeff Bezos, a crescut cu aproximativ 36,2 miliarde de dolari, iar cea a CEO-ului Facebooc Inc, Mark Zuckerberg, a crescut cu 30,1 miliarde de dolari. Şi averea directorului general al Tesla, Elon Musk, a crescut, cu 14,1 miliarde de dolari.

“Este momentul ca aceia care au cel mai mult să acţioneze, să îi ajute pe cei care au cel mai puţin, în această perioadă neobişnuită a istoriei lumii. Lumea are nevoie de voi acum şi este momentul să faceţi ceea ce trebuie”, a spus Beasley.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.