Lumea "ar fi trebuit să asculte" Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) care a tras semnalul de alarmă în privinţa noului coronavirus de la sfârşitul lunii ianuarie, a afirmat luni directorul organizaţiei, subliniind că autorităţile sanitare mondiale nu pot obliga ţările să urmeze recomandările, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Lumea ar fi trebuit să asculte cu atenţie OMS, căci urgenţa mondială s-a declanşat la 30 ianuarie", a declarat directorul general al Organizaţiei, Tedros Adhanom Ghebreyesus, în conferinţa de presă de la Geneva. Atunci când a fost transmis avertismentul, în afara Chinei erau înregistrate 82 de cazuri şi niciun deces. 

OMS avertizează că pandemia este departe de a fi terminată. 

"OMS continuă să fie îngrijorată cu privire la creşterea numărului de cazuri în Africa, Europa de Est, America latină şi unele ţări din Asia. Ca în toate regiunile, cazurile de infectare şi decesele nu sunt raportate în ţări din aceste regiuni din cauza testării scăzute", a mai precizat directorul OMS. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.