Yoko Kamikawa, ministrul japonez de Externe, forţată să se refugieze într-un adăpost antiaerian din cauza unei alerte la Kiev duminică, a promis milioane de dolari pentru NATO pentru a ajuta Ucraina să împiedice atacurile cu drone ruseşti şi a anunţat donaţii de generatoare şi transformatoare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Rusia a continuat ameninţările şi atacurile cu rachete şi drone în diverse locuri, chiar şi în ziua de Anul Nou", a declarat Kamikawa prin intermediul unui interpret, după ce conferinţa sa de presă cu ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba a fost mutată în subteran.

"Japonia este hotărâtă să continue să susţină Ucraina pentru ca pacea să revină", a declarat Kamikawa, a cărei oprire la Kiev, anunţată în aceeaşi zi, nu făcea parte din anunţul de luna trecută al călătoriei sale în Polonia, Finlanda, Suedia, Ţările de Jos, Statele Unite, Canada şi Germania.

Kamikawa a declarat că Japonia va aloca 37 de milioane de dolari unui fond NATO care susţine echipamente precum un sistem de detectare a dronelor.

Ea a anunţat, de asemenea, donarea a cinci generatoare mobile de turbine cu gaz şi a şapte transformatoare. Atacurile aeriene ruseşti au provocat frecvente întreruperi de energie electrică în Ucraina iarna trecută, iar cele două oraşe principale ale sale au suferit întreruperi din cauza unui atac major la 2 ianuarie.

Alertele aeriene au devenit o realitate de la invazia Rusiei în Ucraina din februarie 2022, inclusiv la Kiev, şi multe trec fără victime sau pagube.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.