Deţinuţii ungari au crescut producţia de sârmă ghimpată, lucrând în ture, 24 de ore din 24, pentru ca Budapesta să poată construi un al doilea gard la graniţa cu Serbia, menit să ţină migranţii la distanţă, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Deţinuţii de la închisoarea din Marianosztra, în nordul Ungariei, lucrează în prezent în trei schimburi, faţă de două la începutul anului, pentru a produce sârmă ghimpată.

Pe lângă cantitatea folosită pe plan intern, Ungaria a vândut sau donat elemente de gard, inclusiv sârmă şi stâlpi din oţel, altor ţări din regiune, printre care Slovenia şi Macedonia.

„Deţinuţii produc sârmă ghimpată în trei schimburi pe zi, cu câte 13 deţinuţi în fiecare schimb”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al penitenciarului, locotenentul Tamas Szep. „Capacitatea fabricii este de circa 100 de suluri de sârmă pe zi”, a adăugat el, precizând că majoritatea activităţii de producţie presupune muncă manuală.

La sfârşitul lunii august Ungaria a anunţat că intenţionează să construiască un al doilea gard la frontiera de sud, cu Serbia.

Potrivit premierului Viktor Orban, noul gard, care va fi ridicat paralel cu cel existent deja, va consolida apărarea în faţa unui eventual nou aflux de migranţi.

Budapesta se teme că, dacă Turcia renunţă la acordul cu UE pentru oprirea fluxului de refugiaţi, sute de mii de solicitanţi de azil ar putea traversa din nou Europa.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.